info@raedthuys-duiven.nl

klassiek ontmoet modern

geëxposeerde kunst

Stefan Gross

Stefan Gross (1964), geboren in Bendorf, Duitsland begon zijn carrière als leerling in de praktijk van de glas-in-loodproductie. In 1988 werd hij een meester in de praktijk en besloot hij zijn kunststudies voort te zetten aan de Kunstacademie HBK Saar in Saarbrücken.

In 2006 ontwikkelde hij een eigen materiaal dat hij nu voornamelijk gebruikt: ‘olieplastic’. Het is het resultaat van het verven van industrieel plastic met klassieke olieverf. Het is oppervlak en verf in één en stelt Stefan Gross in staat het geverfde oppervlak driedimensionaal uit te breiden. ‘Oil plastic’ is doorschijnend en gedraagt ​​zich bij een relatief lage temperatuur als glas. Veel van het plastic dat Gross gebruikt, wordt gerecycled. In zijn werk verbeeldt Stefan Gross op kleurrijke wijze de val van een op groei gebaseerde samenleving. 'De wereld is tegenwoordig een serieuze plek. Dit is een probleem dat ik in mijn werk behandel. ' Hij laat de schoonheid en het potentieel van industriële productie zien in een terugblik op de tijd waarin we nu leven.

Kunstenaar Stefan Gross
Kunst van Stefan Gross

David Gerstein

David (Dudu) Gerstein (geboren 14 november 1944) is een Israëlische schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus
In navolging van Roy Lichtenstein , Tom Wesselmann en David Hockney , streefde Gerstein op dezelfde manier naar het creëren van zijn persoonlijke post-pop-artstijl, en liet hij het monochromatische palet van olie en aquarellen achter en gebruikte in plaats daarvan levendige, designgerichte kleuren.

Hij is een pionier in het gebruik van lasersnijden in de kunst, en was de eerste kunstenaar die meerlagige uitgesneden stalen wandsculpturen gebruikte.

Kunstenaar David Gerstein

Thierry Loulé

Van Portugese oorsprong is Thierry Loulé een Franse schilder die in 1967 in Toulon werd geboren.

“Ik schilder niet wat ik zie, maar wat ik voel. Mijn schilderijen zijn schilderijen van de innerlijke ziel. Ik probeer het essentiële van wie we zijn als mensen te benadrukken.Gevoelens zijn hetzelfde voor iedereen in alle culturen van de wereld “verklaart de kunstenaar.

Kunstenaar David Gerstein

Corneille

Cornelis Guillaume van Beverloo, beter bekend als Corneille (3 juli 1922 – 5 september 2010) was een Nederlandse kunstschilder en één van de leden van Cobra.
Aanvankelijk sterk beïnvloed door het werk van Picasso, maakte hij zich in 1948 hiervan los en trad toe tot de Cobra-beweging.

Zelf beweert hij dat schilderen geen hobby of werk is, maar eerder een roeping. De laatste jaren had Corneille zijn atelier in Parijs.

Kunstenaar Corneille
Kunstenaar Corneille

Iccoon

Beeld happy

Kunstenaar Stefan Gross

Karina van der Kolk

De speciale wandschildering in de Burgemeesterkamer is gemaakt door sommelier en gastvrouw Karina van der Kolk.

Wandschildering door Karina van der Kolk
Wandschildering door Karina van der Kolk

Zafferano

Zafferano, een Italiaans bedrijf onder leiding van Federico de Majo, dat sinds 2001 glazen en porceleinen servies ontwerpt. Creatief, technologisch, traditioneel en 100% Italiaans design kenmerken de tafellampen en glazen die wij in het restaurant gebruiken.

Zafferano
Zafferano

Alessi

Alessi is een Italiaans bedrijf die functionele designvoorwerpen maakt. De producten worden door een team van ontwerpers, koks en cultuurhistorice ontwikkeld.
In 1921 opende Giovanni Alessi Anghini een kleine werkplaats in Omegna, maar verhuisde in 1928 naar Crusinallo, waar de firma nog steeds gevestigd is.

Vandaag de dag is Alessi een gevestigd merk van huishoudelijke producten. De ontwerpen zijn vaak speels van vorm of kleur. Veelgebruikte materialen zijn RVS en kunststof.

Alessi
Alessi